Асорті горіхів: Розкіш у різноманітті вигід

Асорті горіхів: Розкіш у різноманітті вигід

Горіхи – один із продуктів, який рекомендовано обов’язково додати в раціон. Плоди випереджають багато інших виробів за вмістом корисних вітамінів, мінералів та білків. При цьому жири в горіхах рослинні, завдяки чому завдають меншої шкоди серцю та судинам, не підвищуючи холестерин. У щоденне меню людини варто включити асорті з плодів. Кожен з різновидів горіхів багатий на різні вітаміни, тому такий набір – чудова можливість спробувати різні смаки та отримати заряд енергії.

Користь асорті з горіхів: способи споживання наборів

Горіхове асорті містить у собі урегульований баланс вітамінів та мінералів. Такі плоди є гарною альтернативою м’ясу, якщо з якихось причин тваринні білки необхідно виключити з щоденного раціону. Набір із різних горіхів вважається одним з найпопулярніших снеків для швидкого перекусу. 

Помірне споживання плодів покращить інтенсивну розумову діяльність, поповнить запас енергії та відчутно наситить клітини корисними речовинами, вітамінами та мінералами. Свіжий снек допоможе втамувати голод та зробить ситнішими менш поживні страви. Горіховий мікс виготовляється виключно з натуральних продуктів без застосування штучних компонентів та цукру. 

Асорті можна їсти прямо з пакування як повністю готовий перекус. Ще один гарний спосіб використання горіхової суміші – її додавання в різні страви:

  • салати (великі плоди слід роздробити);

  • солодку та солону випічку;

  • домашній сир;

  • каші;

  • мюслі та йогурти.

Поєднання горіхів з іншими інгредієнтами покращує засвоєння нутрієнтів завдяки жировому та амінокислотному балансу. Така комбінація забезпечує раціону фізіологічну повноцінність (правильне співвідношення білків, жирів та вуглеводів).

Класичний склад горіхового асорті

Купівля набору з плодів – найкраще рішення, якщо людина не може вирішити, який саме різновид горіхів хоче обрати. Суміш з ласощів містить декілька найбільш вживаних видів.

  1. Волоський горіх. Такий плід є джерелом білків та клітковини. Продукт багатий на цінні рослинні жири, проте не слід забувати про його високу калорійність.

  2. Фундук. Особливість цього плоду – приємний та виражений аромат. Фундук містить вітамін E, білки, харчові волокна та насичені жири, які разом сприяють здоров’ю, шкірі та волоссю.

  3. Мигдаль. Горіх здатен надовго втамувати відчуття голоду. Мигдаль зберігає здоров'я серця та нормалізує рівень холестерину.  

  4. Кеш’ю. Допомагають хворим зміцнити імунітет та привести в норму такі показники, як рівень цукру та холестерину.  

  5. Арахіс. Гарне джерело білків. Горіх корисний та необхідний для серцево-судинної системи.

У суміш з плодами часто входять родзинки в різних пропорціях. Вдале поєднання смаків не лише урізноманітнить перекус, але й дозволить отримати збалансоване джерело життєво важливих компонентів. 

Джерело: https://do-smaku.com.ua/gorihy/assorti-orehov-nuts-royal-500g/